Moj internet dnevnik
COSA NOSTRA
Blog
srijeda, svibanj 11, 2011
http://www.vecernji.hr/vijesti/odvozio-sam-150-tisuca-kilometara-da-zagrlim-sina-ali-sad-je-moj-clanak-286040

rainman @ 13:07 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
petak, siječanj 28, 2011
rainman @ 15:10 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 4, 2011

U suradnji vlada i policijskih službi nekoliko zemalja, uključujući i Hrvatsku, riješen je slučaj međunarodne roditeljske otmice troje djece u Kaliforniji, koja su uspješno vraćena majci, a otmičar, njihov otac, nalazi se u zatvoru u Zagrebu, priopćio je u petak američki Federalni istražni ured (FBI).
dnevnik.hr
Fantastična vijest o uhičenju otmičara morala je razveseliti svakoga…. tko je bez imalo mozga, a takvi su očito na plaći u svim ovim vladama i službama, uključujući i Hrvatsku, naročito Hrvatsku, koje su sudjelovale u u u u čemu ono, spašavanju?!
Koordinirana akcija konacno je dokazala, ako je i trebalo dokazivati da su naše službe zadužene brinuti o interesu djece zabavljene jedino i samo zaštitom interesa žena, nebih čak rekao ni majki. Pokazali su i ne samo da mogu nešto poduzeti u Hrvatskoj nego je moguća koordinacija vlada i policijskih službi nekoliko zemalja…
Kako to da nas Mila Jelavić onda uvjerava da je njena uloga samo „savjetodavna“, kako to da u CZSS-u daju samo prijedlog, kako to da sud… Eh sud. Na sudu je bio zaposlen čovjek čija je kćer, gle čuda odvjetnica, učinila upravo ovo što se u ovom slučaju naziva otmica. Dakle ta gospođa odvjetnica, kćer sudca, bez znanja i dopuštenja oca odvela je djecu, američke državljane iz San Francisca u Sarajevo te ne samo da nije pokrenuta međunarodna koordinirana akcija, nego godinama nije pokrenuta ni lokalna akcija da se ocu omogući barem viđanje djece! otac.ba
Spominjem Morganov slučaj, ali mogao sam spomenuti bilo koji slučaj u Hrvatskoj ili bilo kojoj susjednoj zemlji a kojih je na stotine i koji su svakodnevni. Zapravo su toliko česti da je u Hrvatistanu osnovano nekoliko udruga koje na taj, gorući problem ukazuju svakodnevno. Osnovano je nekoliko udruga iako postoji nekoliko državnih, dakle vladinih, dakle istih onih koji su u ovoj akciji bili međunarodno koordinirani, službi koje bi o tome trebale brinuti a koje nas uvjeravaju da čine sve što je u njihovoj moći za za zaštitu interesa naše djece.
Kako to da gospođu Gordanu Lukač Koritnik još uvijek zovu pravobraniteljica za ravnopravnost spolova?
Kojom je to pravnom ili drugom akrobacijom, navedeni slučaj nazvan otmicom, ako ne postoji, novinari kazu, formalni dogovor o skrbništvu. Ovo je pravi trenutak za podsjetiti da je sukladno obiteljskom zakonu, roditeljska skrb ZAJEDNIČKA, SPORAZUMNA I RAVNOPRAVNA bez obzira na to žive li roditelji zajedno ili odvojeno… a sud, dakle samo određuje s kojim roditeljem će djeca nakon razvoda braka njihovih roditelja nastaviti živjeti…
Ne bih se uzrujao, da to moram objašnjavati nekome tko se s tom problematikom nikad nije susreo, ali svakodnevno u cijelom Hrvatistanu ovako nešto objašnjavamo u svim policijskim postajama, czss-ima, na sudovima…

Ne mislim pritom da oni to neznaju, sa sigurnošću tvrdim da to vrlo dobro znaju. Zapravo u pitanju je savjet broj 1 gotovo svim “majkama” u slučaju da se same nisu sjetile: odvesti djecu, spriječiti kontakt s ocem sve dok prvo czss a zatim sud tu “otmicu” ne legalizira. Dalje slijedi, u slučaju da otac ima dovoljno živaca, novaca i vremena, da se protivi takvoj “zaštiti interesa djece” optužba za nasilje, pedofiliju a u budućnosti, zaključujem prema onom ridikuloznom prijedlogu zakona za sankcioniranje „silovanja“, optužba za silovanje. Prijedlog zakona, uz ovakvu pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, ali i druge koordinirane vladine službe, ne sumnjam, sasvim sigurno će proći.

Sretan Božić svoj djeci bez očeva!

rainman @ 19:22 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 24, 2010
Prisustvovao sam jučer sastanku Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora na kojim je među ostalim predstavljen i prijedlog svojevrsne koordinacije udruga (Otac za dijete, Dudeki, Dijete razvod, HVIDRA) za izmjenom članka 62 Ustava koji danas glasi:

“Država štiti materinstvo djecu i mladež te stvara socijalne, kulturne, odgojne, materijalne i druge uvjete kojima se promiče ostvarivanje prava na dostojan život“

na slijedeći način:

“Država štiti rodteljstvo (majčinstvo i očinstvo), djecu i mladež te stvara socijalne, kulturne, odgojne, materijalne i druge uvjete kojima se promiče ostvarivanje prava na dostojan život“.

Vrlo slične izmjene predložio je i ured pravobraniteljice za djecu prema kojemu bi čl.62 trebao glasiti:

“Država štiti majčinstvo, roditeljstvo, djecu i mladež te stvara socijalne, kulturne, odgojne, materijalne i druge uvjete kojima se promiče ostvarivanje prava na dostojan život“

Mišljenja sam da ured pravobraniteljice ponovo stavlja majčinstvo iznad očinstva čime bi Ustav RH ostao, kao i do sada u nesuglasju sa samim sobom jer zaštita djece i mladeži podrazumjeva i zaštitu djetetovog prava na oba roditelja, pretpostavljam ravnopravno.

Naravno da zaštita majčinstva podrazumjeva i zaštitu nekih prava koja otac zbog realnih razloga ne može ni imati, ali zaštita očinstva, odnosno izmjena čl.62 na način kako ga predlažu udruge ne osporava i ne umanjuje zaštitu prava majčinstva već naprotiv uvođenjem termina roditeljstvo proširuje „spektar“ prava koja , na neki način do sada nisu bila pod zaštitom države.

Svojevrsnu raspravu na tu temu vodili smo u emisiji Očev blog na varaždinskom radiu – Radioaktiv još u ožujku 2008.godine kada je pravobraniteljica Mila Jelavić zastupala izmjenu čl. 62. na način da se zastarjela riječ materinstvo zamjeni riječju majčinstvo koja je više u duhu današnjeg jezika ali se nije obazirala što u Ustavu ne postoji ni moderna ni zastarjela riječ očinstvo već bi se prava očeva trebala podrazumjevati u terminu roditeljstvo?!

Nažalost ni nakon 2 godine nisu se desile promjene u razmišljanju ureda pravobraniteljice, ali i ovakvo razmišljanje je vjerojatno bolje od razmišljanja, ili bolje rečeno nerazmišljanja, ureda za ravnopravnost spolova koji u postojećem čl. 62 Ustava ne vidi ništa sporno.

Na očitu neravnopravnost majčinstva i očinstva, odnosno diskiminaciju očinstva ugrađenu u Ustav, moram priznati, prvi me je, putem maila upozorio g. Ljubomir Čučić još krajem 2007. ili početkom 2008. i taj se ideja od tada provlači kroz medije u Hrvatskoj. Ponavljam, na žalost, ured za ravnopravnost spolova ideju do danas nije prepoznao i prihvatio a ostali, modificiranu ali još uvijek diskriminirajuću ideju danas svojataju…

Zato, i nakon eventualne promjene Ustava, nisam siguran da će nastupiti poboljšanje jer je još dalek put do izmjene brojnih članaka u mentalnom sklopu nadležnih i odgovornih.

rainman @ 12:32 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 25, 2009
Proces HRT1 24.lipanj 2009.

kosor_tolle2002-desk_600_x_412

U nakaradnom obiteljsko pravnom sustavu kakav je naš već godinama neke zločeste osobe, kao jedini ispravni, forsiraju, novi pravni pravac: kriv dok se ne dokaže suprotno. U jučerašnjoj emisiji Proces na HRT1 objavljena je samo kap u moru slučajeva spriječavanja “druženja I susreta” djece sa očevima dok se ne dokaže da oni ipak nisu zlostavljali nekog trećeg a koji može ali ne mora imati nikakve veze s djecom.U pravilu se radi o navodno zlostavljanoj majci koja će činjenicu da ima djete uz pomoć već spomenutog nakaradnog obiteljsko pravnog sustava iskoristiti, ovisno o potrebi, kao moguću terapiju, kao faktor za pomilovanje, ili kao dokaz sam. Uhodan je obrazac da se smještaj u sigurnoj kući koristi kao dokaz o pretrpljenom nasilju, a sama institucija sigurne kuće ne preispituje se, valjda kao vrhovni moralni I svaki drugi autoritet, čak niti onda kada je I neupućenima u pravo, jasno da se radi o potpuno protuzakonitoj radnji. Ipak, napravljen je ogroman korak naprijed, pokazao je jučerašnji proces, I u kognitivnim procesima u glavi pravobraniteljice za djecu, koja je eto u relativno kratkom vremenu, od “ne događa se, ne želim vjerovati da se događa” došla do “svako spriječavanje susreta i druženja osim odlukom suda je protuzakonito”.  Nažalost nije rijetkost da se na sudovima rukovode upravo mišljenjima onih koji te protuzakonite radnje I rade. Podsjećam na slučaj Daria iz Sl.Broda čija su djeca samovoljom bivše supruge 8 mjeseci bila spriječena vidjeti oca. Nakon što je utvrđeno da nasilja nije bilo, gospođa je napustila sigurnu kuću te od institucija bila nagrađena skrbništvom nad djecom.

Hrvatska uživo HRT1 01.kolovoz 2008.

 kosor_tolle2002-desk_600_x_412

Nije zato nelogično da je upravo idejna začetnica sigurnih kuća gđa. Erin Pizzey danas njihov najveći protivnik, čime su najviše izgubile zaista zlostavljane žene, a kojih sam također previše I osobno upoznao. Ne postoji opravdanje, olakotne okolnosti niti razumjevanje za nasilje bilo koje vrste; muškarca nad ženom, djetetom, drugim muškarcem ili kučnim ljubimcem; žene nad djetetom, muškarcem, drugom ženom ili kučnim ljubimcem…

rainman @ 00:15 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, lipanj 19, 2009
19. lipanj 2009. u 8:18 - Lisa

Dobar dan svima.
Želim nešto podijeliti s čitateljima ovog bloga na koji jutros, eto, slučajno naletjeh.


Ovime ne podržavam generalizirane skupine (sve očeve, ili pak sve majke). Ovo je (tj. želim da bude) bilješka upućena onim ljudima koji jesu otac ili majka, a s obzirom na to da, zaista, ”dijete ne čini majkom /ocem, kao što ni klavir ne čini pijanistom”.

Imam 19 godina.
Kada sam imala pet/šest, majka i otac nisu znali riješiti svoje probleme, pa je majka, kako to već biva, pokupila sestru i mene, odvela nas sa sobom i podnijela zahtjev za rastavom.
Kao dijete, tada sam se lako ponašala po obrascima koje doživjeh i uputama koje dobih. Na žalost. Tako sam kada je došla socijalna radnica ”ispitati” situaciju, po majčinom nahođenju, plakala kako želim ostati s majkom i izrekla par -njenih, ne svojih- rečenica. Socijalna radnica je to zabilježila i zaključila da djeca žele ostati s majkom. Manipulacije su se tako nastavile, a ja ih nisam bila svjesna. I ne samo manipulacije, već i laži (o ocu) i ostali slučajevi ”okretanja vode na svoj mlin”.


Od tada do danas prošlo je trinaest godina.
Tih trinaest godina uopće nije bilo lijepo, primjereno i zdravo za sestru i mene s majkom, s njenim pravilima, strahovima, maltretiranjima, selidbama, njenim muškarcima i njenim ludim ocem gotovo identične naravi.
Sestrini i moji mnogi potencijali sustavno su uništavani, ljubav nismo dobivale.Morale smo stalno odlaziti kod njezinih roditelja gdje njen otac na strašne načine maltretira svoju ženu i nas, ali sve je to trebalo pretrpiti bez i jedne riječi. Satima i satima smo trebale mirno sjediti u kutu na klupici, nismo smjele plakati, nismo se smjele igrati, govoriti… Od nas je zahtijevano savršenstvo kako bi se priznalo majci da dobro radi svoj ”posao”, naša je psihička stabilnost narušavana, sazrijevale smo mnogo brže od naših vršnjaka, radile smo iste poslove kao ona (morale raditi) i ništa nikada nije bilo dovoljno dobro za nju. Nemoguće je opisati, stravično je, to zna svako dijete koje je proživljavalo slično. I tako trinaest godina.
Spomenut ću samo kraj 2008. godine: Majka i njezin partner (koji već ima svoju obitelj i tuče ženu). Psihičko maltretiranje, svakodnevno, gdje sam ja uvijek gore prolazila jer nikada i nikako nisam mogla prihvatiti sve odvratne nepravde koje su se bez prestanka događale. Sestra je uvijek šutila, ona ima velike kapacitete, no to i jest najgore. Ona je samo plakala i zatvarala se. Fizičko maltretiranje. Uvijek sve na njezin poticaj. Dolazio je svakodnevno u stan gdje smo živjele. Morala sam im uvijek biti pri ruci, morala sam imati njihove potrebe za prioritete, a moje potrebe nisu uopće našle slušatelja, pa čak ni onda kada sam plakala da mi fali otac. Često sam doslovno zatvarana u stan, neprestalna kontrola nadamnom. Oduvijek imam tendencije bijega, odlaska. I uvijek sam se to bojala učiniti. Kvragu i strah! Hodala sam ulicom i opet se gotovo panično bojala da me prati, taj mamin partner. Strah, strah, strah. Otpor, slamanje otpora, slamanje zdravog stanja, strah. Krug. Krugovi. Zaista sam se trudila poštivati ju. Mislila sam da je zaslužila time što mi plaća školovanje, hranu. I maturalac mi je platila. Te mi je stvari stalno predbacivala. Nema, NEMA opravdanja za to što je radila i radi. Ona je žena koja me je rodila, financijski uzdržavala i maltretirala. Ona time nije moja majka. Nije joj bilo lako. Zaista nije, i poštujem njen trud i ”uzdržavanje”, ali nema opravdanja.
Previše duljim.
Socijalna služba je znala što se događa. Naravno, na tome je stajalo. I policija je znala, no to me je samo koštalo pada pri pokušaju upisa na njihov studij.
Evo: ja sam tada, krajem 2008. godine, odlučila otići od nje. Nisam mogla gledati kako jedini dobri i normalni ljudi i voljeni ljudi pate od strane surovih, suludih maltretiratelja. Nisam ni sama više htjela, zadržala sam svih tih godina zdrav razum, ipak, i sada vidjela da nema smisla čekati, da nikada neće biti bolje nego samo gore. Počela sam raditi vizu, spremila sam jedan ruksak stvari.
Gotovo nevjerojatnim, pomalo parapsihološkim razvojem okolnosti, ja sam prije tog odlaska odlučila posjetiti oca.
Posjetila sam ga.
On se netom prije vratio iz zatvora gdje ga je ‘’strpala” moja majka i njena kolegica koje su se služile podmuklim lažima, zbog neredovitog plaćanja alimentacije. ”Živim za dan kada ću te vidjeti u zatvoru”, rekla mu je.
Posjetila sam ga. Isto to večer zvala me je majka da se vratim doma, odmah, jer ”nisi dobro oprala prozore na autu”. Nisam se mogla vratiti jer sam bila kilometrima daleko i -nisam se htjela vratiti. Ona je histerizirala, njezin partner mi je zaprijetio smrću, prijetili su i mom dečku jer su mislili da sam kod njega…, a onda sam rekla: mama, ja sam kod tate, ovdje ću i ostati, sutra ću doći po stvari u pratnji policije.

-Smijem li od večeras živjeti kod tebe?
-Smiješ- rekao je moj otac. To je sve skupa bio šok, za oboje. Vrtoglavo brzo se dogodilo. Samo pola sata prije nije mi bilo na kraj pameti da ću ostati isto to večer, i uopće, živjeti kod tate.

Sutradan sam došla po stvari, s tatom. Baš sam nosila posljednje stvari iz stana u auto, gitaru i čarape, kad evo maminog partnera u autu, kaže mi da sjednem u auto. Ignoriram ga i hodam dalje. On izlazi iz auta. Ja kažem da ću zvati policiju. On me prima za ruku. Ja kažem da ću vrištati. I tako i napravim, jer jači je od mene i odvukao bi me u auto. Susjedi osvrnu pogled ali nitko prstom ne makne. Bakica i dalje šeta psa, dedica popravlja auto, kućopazitelj pije pivo. Tata i njegov prijatelj su čuli, dotrčali, pokupili me odande i odveli doma.

Doma sam. Nakon trinaest godina sam doma. Otac mi je divan čovijek. Divim mu se. On se nije prestao nadati. To ga je održalo. Prošlo je manje od 6mjeseci kako živim s njime. Ne bih to mijenjala ni za što. Učim od njega, slušam što govori. Slušam dok svira. Mnogo radi. Mnogo je propatio. Mnogo voli sestru i mene. Jak je. Jak je jer je izdržao. Ja razumijem što je strah od odbijanja od strane vlastitog djeteta, razumijem što je rezignacija i što je kada najvoljeniji ljudi povrijede i što je nepravda. Dugo je trebalo. Trebalo je prvo sazrijeti u mojoj glavi. Nasmijala sam se kada sam otišla i shvatila da je mamin zid bio od riječi i prijetnji, od strahova. Da ga je bilo tako lako prijeći. Krozanj. Običan hod. Do oca. Imam sreće, zaista imam velike streće što imam oca i takvog kakav jest.

Sestra i dalje živi s majkom i majka je i dalje ista.
U početkuu sam pokušavala ostvariti komunikaciju (s majkom) ali to nije nailazilo na uspjeh. Jednostavno trebam shvatiti da se ona nije i neće promijeniti.

Moj otac je divan čovjek. Ja sam sretno dijete.rainman @ 12:53 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, svibanj 23, 2009
rainman @ 12:38 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, rujan 30, 2008

Put do zvijezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno lomataš po bespućima...ne,...stigao si čim kreneš...

Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...

I eto ti...

U tome je tajna...U tome je jedini trik...
hvala SAŠI i bandu FLASHBACK na genijalno odrađenoj gažirainman @ 13:37 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 14, 2008
dnevnik NOV@ TV 13.09.2008.

rainman @ 08:03 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 1, 2008Ana Magaš je ubojica, a ne heroina


Kao novinara bilo me je sram gledati predstavu mojih kolega prilikom izlaska Ane Magaš iz zatvora. Vrhunac novinarske hipokrizije dogodio se u središnjem Dnevniku HTV-a, kada je osunčani Petar Vlahov napravio intervju s tek puštenom udovicom Magaš, koja je provela tri godine i tri mjeseca u zatvoru zato što je ubila svoga supruga Lucijana. Kao novinar, nemam apsolutno ništa protiv toga da se piše o Ani Magaš i njenom prijevremenom izlasku iz zatvora, ali imam kao čovjek, otac jedne prekrasne djevojke, da se o jednoj hladnokrvnoj ubojici piše kao o heroini. Kamo je otišlo ovo društvo kada ni jedan medij u protekla četiri dana nije postavio ovo pitanje? O čemu je tu riječ? Zar ni jedan novinar ili urednik ne vidi ovo o čemu ja pišem ili jednostavno ne žele pisati na takav način i postavljati cijeli “slučaj Magaš” u te okvire jer to nije popularno u ovome trenutku? Odnosno, to bi išlo protiv generalnog raspoloženja javnosti koja je upravo pod utjecajem instruiranih medija stekla sliku o Ani Magaš kao žrtvi obiteljskog zlostavljanja.

A pisati protiv stvorene percepcije javnosti nije baš popularno zbog tiraža i postotaka gledanosti. I ne samo to. Ako netko u javnosti pokuša dati drukčiju sliku o Ani Magaš, potpisao si je profesionalno smrtnu presudu, jer će se istog trenutka naći pod baražnom vatrom kolega koji poput teledirigiranih projektila sotoniziraju svakoga tko ne dijeli njihovo mišljenje, odnosno mišljenje onih koji njima upravljaju.

U usporedbi s terorom koji danas provode mediji u Hrvatskoj onaj u vrijeme Franje Tuđmana i Josipa Broza Tita bio je šala. Nažalost, to smo moje dijete i ja osjetili na vlastitoj koži, kada su nas ti isti ljudi, koji upravljaju ovom medijskom sramotom oko Ane Magaš, prikucali preko istih tih novinara na stup srama. Nitko se od tih novinara tada nije zapitao kako se osjeća moja kći i kako ona nakon svih napisanih gadosti može normalno živjeti među svojim vršnjacima. Isto se tako u slučaju Magaš nitko od tih novinara nije zapitao kako se osećaju roditelji ubijenog Lucijana. Njegov je krimen bio taj što je potjecao iz ugledne i utjecajne zadarske obitelji, što je bio školovan, perspektivan, a još k tome zgodan i visok. Idealan tip zlostavljača kako su ga u javnosti, preko svojih novinarskih potrčaka, prikazale pojedine ženske udruge na čelu s opskurnom udrugom B.a.B.e. koju vodi Sanja Sarnavka.

Znam pouzdano da je riječ o njoj jer smo upravo njene prljave metode medijskog rata na svojim leđima osjetili kći i ja. Ako meni ne vjeruju tko kolo vodi u “slučaju Magaš”, neka se zapitaju tko je organizirao i tko je točno odredio kome će i kada tek izišla zatvorenica dati intervjue. Mislite li vi, poštovane kolege, da su tek izišla zatvorenica i njena obitelj, koja o medijima nema pojma, točno odredili medije i skrovito mjesto za intervju kao i njegove okvire? Znam da je činjenicu da je riječ o manipulaciji jednom tragedijom teško objasniti širem čitateljstvu, no kolege novinari bi trebali istražiti o čemu se radi i imati bar malo kritičnosti prema cijelome slučaju. Znam da će me sada opet Sarnavka i njeni novinarski janjičari optužiti da sve ovo pišem zato što imam nešto protiv nje zbog svoje obiteljske tragedije.

Moram ih razočarati. To bih isto pisao da nisam golgotu, koju su mi priredile B.a.b.e i Sarnavka, osjetio na sebi i svojoj obitelji. Ipak, svako zlo za neko dobro, jer upravo mi je ta golgota pomogla da mi se do kraja otvore oči i da jasno vidim kakve se sve prljave stvari događaju ispod površine mnogih javno eksponiranih slučajeva “zlostavljanja”. Budući da je nedavno upravo Sanja Sarnavka javno prozvala institucije da otežu s istragom o mojem slučaju kojim se dobra dva mjeseca zabavljala cijela zemlja, ja ovim putem pozivam iste te institucije da što prije objave sve rezultate istrage, pa da hrvatska javnost vidi tko je lagao upravo toj javnosti - Sanja Sarnavka ili ja. Kao i da se odgovori javno na pitanje tko je bio zlostavljan u mojem slučaju, tko je njime manipulirao i u čijem interesu. Za nekoliko dana proći će tri mjeseca od kada je pucano na mene. Možda je vrijeme da i o tome događaju institucije javno kažu što se dogodilo, kao i o svim ostalim okolnostima. Meni i mojem djetetu jedino odgovara da cjelokupna istina, koju mjerodavne institucije nakon sprovedene opsežne, tromjesečne istrage u kojoj sam bio izvrgnut krajnjim poniženjima znaju, iziđe u javnost. O svemu tome sam dosta šutio u interesu istrage. Trpio sam medijska cipelarenja od raznih novinarskih kriminalaca, mediokriteta, narkomana i pijanica koji su pod plaštem opskurnih novinarskih udruga i falš organizacija za ljudska prava izravnavali osobne račune sa mnom. Smatram da je sada dosta. Svi krediti su potrošeni i vrijeme je da se stvari raščiste a dug plati.

Na to me je potaknula beskrupulozna manipulacija “slučajem Magaš” u kojem sam vidio da se po istoj šabloni, upotrebljavajući čak i iste rečenice, iskrivljuje istina i manipulira javnošću. Žao mi je što je u cijelom slučaju zloupotrijebljena i funkcija predsjednika države, kome je preko Komisije za pomilovanje Sanja Sarnavka prodala priču o Ani Magaš kao samohranoj majci. A naš predsjednik čim čuje sintagmu “samohrana majka” samo što ne počne plakati. Brižne majke ne ostavljaju svoju nejaku djecu u gluho doba noći samu i odlaze u diskoteke očijukati s prvim koji naiđe na šanku. Brižne majke ne potežu nož i zabijaju ga do kraja ocu vlastitoga djeteta u leđa. Brižne majke razmišljaju o tome da će njihova djeca zbog toga cijeli život biti emocionalni invalidi. Brižne majke, ako k tome imaju i zrno pameti u glavi, tjeraju od sebe takve beskrupulozne osobe kao što je Sanja Sarnavka. Brižne majke ne lažu na sudu i javnosti jer uvijek razmišljaju o tome što će biti najbolje za njihovo dijete.

Stoga i Stipi Mesiću postavljam pitanje - kakvu je to poruku poslao javnosti kada je tri puta išao smanjivati kaznu, a na kraju i pomilovao osobu koja je hladnokrvno, sleđa, ubila drugu osobu? Nema veze što je ubojica žena od metar i šezdeset a ubijeni muškarac od gotovo dva metra. Ili ima veze, ako se uzimaju stereotipi udruge B.a.b.e. da je svaki muškarac po pravilu zlostavljač a svaka žena žrtva. Isto tako postavljam pitanje svima onima iz Grada, države i Crkve koji takvoj organizaciji kao što su B.a.b.e i osobi kao što je Sanja Sarnavka daju novac za rad. Hoće li Sarnavka i njoj slične babe primiti u zaštitu običnu, medijski neatraktivnu osobu koja im ne može služiti za ostvarenje vlastitih interesa i manipulaciju javnosti? Na kraju, postavio bih još jedno pitanje. Smatrate li da je ovim preranim izlaskom iz zatvora napravljena usluga Ani Magaš? Ja sam siguran da nije. Napravljena joj je golema šteta. Nadam se da će me vrijeme demantirati. 

Ivo Pukanić

rainman @ 21:46 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
petak, lipanj 27, 2008

I opet sam proveo vikend s mališom, jeeeeee...

Sad već uobičajeno, naravno još uvijek ništa „izvan riješenja“ ali i to je ogroman korak naprijed kojeg još uvijek slavimo... važnost toga nepotrebno je objašnjavati svima koji se nalaze u istoj „mašini“ zločinačke organizacije. Svi ostali to i onako ne mogu pojmiti kao moguće. Zodax, odnosno Dejan Išin je nešto o tome rekao na: http://www.barkun.hr/content/view/15187/123/

Budući bi mališa trebao biti kod mene cijeli srpanj, naivno sam zamolio bivšu da mališu ne vratim u ponedjeljak 23.06. nego da odmah ostane kod mene do kraja srpnja.

Nemože, naravno! Mislim inaće bi moglo, ali bivša, kaže ima planove za ovaj tjedan. Nakon što se mališa dva dana nije javljao na telefon, sinoć sam saznao da su nekoliko dana proveli u Zagrebu!

Dakle, nisam mališu mogao ostaviti u Zagrebu nego sam ga morao voziti u Sl.Brod jer ga je bivša vodila u Zagreb...  

Ako postanem misica zalagat ću se za mir u svijetu, a najviše bih volio otkriti lijek za ljudsku glupost...

 

No, mališa vozi karting s osmijehom velikim ko' kuća i to mi je dovoljno da zaboravim zlo veliko ko' neboder..

eh da, Čatež ima tobogan od kojeg meni klecaju koljena a mališi opet mami osmijeh na lice. Nešto manje važno od dječjeg osmjeha, ali ne nevažno je da granicu prelazimo bez "punomoći" koja kao i sve što dolazi iz czSS-a očito služi dokazivanju moći, ponižavanju i zlostavljanju...
lijep pozdrav


rainman @ 15:07 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 5, 2008

Nije me bilo dugo. Trebalo mi je malo vremena da vratim posao na tračnice, pa sa zadovoljstvom mogu reći da moj konj ponovo trči.... ako netko treba adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora...

Ono što nisam rekao a mislim da sam trebao, zbog sebe a i zbog drugih koji su u istom sranju je: od 11.travnja 2008. stanje na istočnom bojištu je pod kontrolom, poštuju se ženevska i još neke konvencije. Ratni zarobljenik je premješten iz izolacije u poluotvoreni tip zatvora...

Naime, nakon što je mališa pobjegao plačući od mene jer sam ga došao posjetiti u školu, a nije bio „naš red“, molio sam intervenciju gđe. Mijakovac iz czSS-a Sl.Brod. Gđa. Mijakovac je vrlo brzo reagirala pozivom za mališu, mene i ženu koja je rodila moje dijete u prostorije czSS-a. Sastanak je urodio slijedećom izjavom:


 

Ono što ne piše u izjavi, a što smatram najvažnijim je da su razgovarali s mališom, objasnili mu da me smije voljeti i izvan „našeg vikenda“ da me se ne smije ili ne mora bojati, da tata i mama imaju „ista prava“... Mališa je od tada drugo dijete, opušten, vesel, sam ide u park, ne razmišlja o zatvorima i policiji, uživa u društvu druge djece... bez straha šeta samnom po gradu jer zna da to smijemo, i zna da smijemo ići izvan Hrvatske jer imamo PUNOMOĆ.

Naime, prema czSS-u meni je potrebna punomoć koju mi je bivša i dala da „ZA VRIJEME PUTOVANJA U INOZEMSTVO MOGU SKRBITI O NJENOM DJETETU“Uglavnom, bivša se drži izjave, čak smo se SMS-om uskladili oko godišnjeg odmora ...

Malo je vjerojatno pomogla i kaznena prijava u ODO ali od tome kad bude pravomoćno.

Dakle, razgovorom u czSS-u, malim angažmanom "stručnog tima" regulirali smo ono što nismo uspjeli preko suda u 3 godine. Radi se o istom "stručnom timu" koji je toliko puta do sada bio nenadležan. Svejedno zahvaljujem.


LPRM

rainman @ 09:51 |Komentiraj | Komentari: 59 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 5, 2008rainman @ 17:34 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 7, 2008

U petak sam posjetio Općinsko državno odvjetništvo, gospođu Mariju Vukasović, na njen poziv, koji sam objavio prije par dana....

Pozvan sam u ODO radi „davanja dodatnih obavijesti o prijavama“ koje sam podnio u PU Brodsko –posavska 14.rujna 2007 i 12 listopada 2007. protiv žene koja je rodila moje dijete koja najblaže rečeno, ne poštuje sudsku odluku, a u stvari mojeg sina protupravno izolira, ograničava slobodu kretanja i komuniciranja s trećim osobama.

Vesel  jer sam, nakon 7 mjeseci čekanja da policija, CZSS i ODO „žurno i bez odgode“ reagiraju na nasilje nad djetetom, došao na red, trenutno sam ostao šokiran! Gđa Marija Vukasović, zamjenica općinskog državnog odvjetnika me pita: želite li podnijeti kaznenu prijavu ili da „ostane na ovome“.

Naime, moja prijava nije tretirana kao kaznena prijava nego, više kao obavijest????!!!!! No eto, ako ja to želim, mogu podnijeti i kaznenu prijavu (nakon 7 mjeseci???!!!). No, ako kaznenu prijavu i podnesem, ODO će ju odbaciti, kaže dalje Marija, jer sam ženu koja je rodila moje dijete prijavio samo 2 puta, pa dijelo koje je ona učinila nije činila učestalo!

Trebalo mi je gotovo 2 sata da uvjerim Mariju kako sam zaista podnio „samo“ 2 prijave, jer nisam znao da moram podnijeti više od 120 prijava a koliko dana u tom razdoblju nisam vidio sina!

Svašta!

Kaznena prijava je podnesena, uz upozorenje meni da će po službenoj dužnosti biti podnesena i kaznena prijava protiv mene jer vas o tome izvještavam u medijima!

Ponavljam, nije kažnjivo činiti zločin, kažnjivo je pričati o tome i pri tome kriviti institucije Republike Hrvatistan !

rainman @ 12:29 |Komentiraj | Komentari: 92 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 3, 2008
...
"Danas, 2008. sramota je da muskarce odgajaju da su nasilnici od rodjenja, da
su uvijek krivi za zenske suze bile one istinite ili ne, da bezuslovno
postuju zene, da slusaju njihove hirove. Da dijele svoju platu, da je
njihova obaveza da se brinu o i izdrzavaju cijelu porodicu, u dobru i u zlu.
Brakom muskarac dobija suprugu koju mora izdrzavati, djecu o kojoj mora da
se brine. Obicno gubi i zadnji gram slobode, najbolje prijatelje. U slucaju
razvoda gubi sve: djecu, platu, dom, dignitet i ostaje na ulici. Ostaje
nasilnik do kraja zivota. Ostaje uvijek kriv za sve."
...
čitaj više kod Morgiane
rainman @ 10:03 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 2, 2008stigao poziv na davanje izjave povodom mojih prijava zbog nasilja u obitelji u rujnu i listopadu 2007. godine.

Bilo bi super, da PROTOKOL ne kaže slijedeće: 
Policija će:
1.      Žurno i bez dogode uputiti na mjesto događaja, kada je moguće, najmanje dva policijska službenika/ce (po mogućnosti različitog spola) radi pružanja intervencije, tj. provjere dojave ili zahtjeva (provjeru je potrebno izvršiti i u slučaju zatvorenog stana/kuće). Temeljem uvida u zatečeno stanje odmah poduzimati mjere i radnje u cilju trenutne zaštite i pružanja potrebne zdravstvene i druge pomoći osobi oštećenoj nasiljem, te sprječavanja počinitelja u daljnjem nasilničkom ponašanju;
...
Centri za socijalnu skrb će:  
1.      Odmah po saznanju ili zaprimanju dojave o obiteljskom nasilju žurno i bez odgode izvršiti prijavu policiji bez obzira je li to već učinilo drugo tijelo, te dostaviti sve zaprimljene obavijesti o slučaju, a o dojavi i saznanju izraditi službenu bilješku u koju će se unijeti podaci o žrtvi, počinitelju te počinjenom nasilju i žurno oformiti spis;
...
Pravosudna tijela (sudovi i/ili državno odvjetništvo) će: 
1.      U predmetima vezanim uz nasilje u obitelji postupati žurno;
.
..

Je li netko tako postupio, bilo tko – NIJE

Policajac je uzeo izjavu i zadržao je za sebe, dok istu nisam pismeno zatražio, kako bi ju proslijedio u Večernji list. Tek tada je moje prijave proslijedio na CZSS Sl.Brod i Općinsko državno odvjetništvo Sl.Brod. U CZSS-u Sl.Brod nisu uopće reagirali, a Općinsko državno odvjetništvo reagiralo je nakon 7 mjeseci. 

ŽURNO I BEZ ODGODE? Da, baš.

Jedan od izgovora je da imaju previše slučajeva. Naravno gospodo da imate previše slučajeva kad sam vam samo ja slučaj već 3 godine. Da ste ga riješili tada, ja danas ne bi bio vaš slučaj.... Ovako sam se na istu stvar žalio 10-tak puta, pa malo kružio od CZSS-MUP-ODO-a. A vi ste malo zlostavljačicu upozoravali, malo mene ignorirali, malo žmirili i spavali...

Dijete ni ovaj puta neću spomeniti, jebe se vama za moje dijete!


 

rainman @ 11:45 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare

FIGHT BACK napada, CZSS Rijeka, za sada


pa podsjećam na slično u Zagrebu
 

Sarajevu


i Zenici
rainman @ 08:06 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 27, 2008

Zamolio sam svetu kravu najjednostavniju stvar, da mi dopusti da mališu vodim sa sobom u Njemačku u posjet rodbini. Predložio sam da po njega dođem danas (četvrtak umjesto petak) navečer i vratim ga u srijedu (umjesto ponedjeljak) navečer. No, sveta krava ne dopušta, ne mora, jer ona je ekskluzivni vlasnik života i smrti djeteta, prema svom nakaradnom shvačanju, prema nakaradnom shvačanju CZSS-a Sl.Brod, prema nakaradnom shvačanju sutkinje... prema proizvoljnom tumačenju zakona. A u zakonu stoji:

Članak 99.

(1) Roditelji bez obzira žive li zajedno ili odvojeno ravnopravno, zajednički i sporazumno skrbe o djetetu, osim ako je ovim Zakonom drukčije određeno.

(2) Samo jedan roditelj skrbi o djetetu ako je drugi umro, proglašen umrlim, lišen roditeljske skrbi, lišen potpuno poslovne sposobnosti, djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb ili je spriječen

Nisam umro, nisam proglašen umrlim, nisam lišen roditeljske skrbi, nisam potpuno lišen poslovne sposobnosti, nisam djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb, samo sam spriječen ali od strane svete krave. I šta. I ništa.

Sprečavanjem djeteta da ima oca, prema jednoj zagrebačkoj sutkinji, nije nastala nikakva šteta, a pitanje je i dali time majka postupa protivno zakonu.

 Istovremeno, u slučaju da npr. ja mališu dočekam ispred škole a da nije moj termin, djelo se tretira kao zločin protiv čovječnosti...

I šta. I ništa. Nisam ja Ana Magaš da bi se netko zabrinuo što ne viđam dijete

Pametnom dosta

rainman @ 20:50 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 26, 2008

Dugo nisam pisao, jer dugo je sve u redu (ha, šta je meni dugo?)

No, naravno, kraljica majka nije izdržala. Jučer (utorak) moj sin je imao pravo na „susrete i druženja“ sa mojim roditeljima. Podsjećam, radi se o 3 sata u 15 dana, odnosno svaki drugi utorak od 17-20h. Nakon što mališa nije izašao ni nakon 20 min (20 min je dugo, 20 min je 10% udijeljenog vremena) Katica C. je nazvala kraljicu majku, što je ova iskoristila da moju majku uputi da „zajebava onog pored nje, a ne nju“ te „spustila slušalicu“. Katica C. je naravno otišla u MUP Sl.Brod gdje su je uputili da se ujutro (danas) javi gđi. Lovrek (koja je navodno u Sl.Brodu zadužena za obiteljsko nasilje). Katica C. je danas došla u MUP Sl.Brod ali su je (valjda vidjevši prezime) upozorili da ne može ništa prijaviti jer gđa. Lovrek ima puno posla a g. Puljko (njegovu funkciju neznam) je na „godišnjem“. Nakon što je Katica C. izjavila da ne namjerava čekati da se netko vrati s godišnjeg kako bi prijavila nasilje nad unukom, uputili su je da se vrati za 30 min, kada će ju netko primiti. Nakon pola sata, primio ju je g. Alen (nažalost nisam saznao prezime), koji je bio toliko ljubazan da je uzeo Katičinu izjavu, te o istom obavijestio ODO Sl.Brod, gdje (usput podsjećam) moje prijave, nakon ležanja u MUP-u 2 mjeseca, leže već 5 mjeseci....

O istom događaju, Katica C. je obavijestila gđu.Mijakovac u CZSS-u Sl.Brod, koja je također bila ljubazna, a ja sam obavijestio gđu.Jelavić pravobraniteljicu za djecu.

O postupanju pojedinih djelatnika policije, koje je suprotno PROTOKOLU o postupanju u slučaju nasilja u obitelj, također sam bavijestio MUP RH.

Naravno o postupanju ili nepostupanju svih nabrojanih čitajte u danima koji slijede....

dolazim do zaključka: i sveta krava je u svojoj osnovi samo stoka...

podrška mojem slovenskom suborcu: Slavko Majkič

rainman @ 22:21 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, ožujak 14, 2008

From: Goran Cipar 
To: info@dijete.hr
Sent: Friday, March 14, 2008 9:25 AM
Subject: molba za prijem
 
Poštovana, 
ovim Vam putem želim skrenuti pažnju na navoosnovanu neovisnu udrugu „OTAC ZA DIJETE“ čiji sam pokretač i predsjednik.

Temeljni je cilj i svrha ove Udruge promicanje i zaštita prava djece....
***
Zaglavlje maila koji sam poslao u ured pravobraniteljice za djecu, da nebi bilo zabune, i zatražio podršku udruzi :-)

NOVO !!!

Novo, u svakom smislu... Jučer se mojoj majci javila gđa. Mijakovac iz czSS-a Sl.Brod, zanima ju situacija, viđanje bake, djeda i unuka, ima li kakvih problema, od kada je viđanje redovno itd. Te ukoliko bude bilo kakve potrebe, neka se slobodno, valjda i s povjerenjem jave u czSS Sl.Brod.

Viđanje je redovno od kada su platili odvjetnika da podnese kaznenu prijavu, koja usput da kažem i dalje stoji u Općinskom državnom odvjetništvu Sl.Brod u nečijoj ladici, a što je trebao učiniti czSS Sl.Brod besplatno prije dvije godine!

Također se zanimala za moju situaciju, trebala je zvati i mene, ali eto, ne želi me ometati... Da li je viđanje redovno i od kada...


Gospođo Mijakovac, moji „susreti i druženja“ sa sinom su redovni, hvala na pitanju, od kada sam počeo pisati Očev blog za Večernji list. Prijave Općinskom državnom odvjetništvu koje je podneo MUP SB, sa samo dvomjesečnom zadrškom, i nakon što sam zapisnike pismeno zatražio kako bi ih objavio na Očevom blogu i dalje stoje u ODO SB.

Odluka o promjeni skrbništva za mojeg „mldb.“ sina mi i dalje nije dostavljena. Podsjećam da je prvo ročište bilo u travnju 2007., a drugo u prosincu 2007. Iako po Obiteljskom zakonu RH razmak između ročišta ne bi smio biti veći od 60 dana. Presuda je trebala biti izrečena 4.12.2007. ali nije, nego mi je obećana dostava poštom. Presuda nije donesena već 3 mjeseca iako je rok za izricanje presude 15 dana.

Da skratim, gospođo Mijakovac, sve je u najboljem redu i u skladu sa dosadašnjom hrvatistanskom praksom!


Lijep pozdrav uz ugodan program
rainman @ 09:50 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Shoutbox
18.4.2018. 6:09 :: Agen Tahitian Noni Mojokerto
Agen Tahitian Noni Mojokerto O813 28OO 2OO4 | Distributor Tahitian Noni Mojokerto
18.4.2018. 6:23 :: Agen Tahitian Noni Salatiga
Agen Tahitian Noni Salatiga O813 28OO 2OO4 | Distributor Tahitian Noni Salatiga
18.4.2018. 11:56 :: Jual Obat Perangsang Wanita Bandung
Jual Obat Perangsang Wanita Bandung       
18.4.2018. 11:56 :: Jual Obat Perangsang Wanita Bandung
Jual Obat Perangsang Wanita Bandung       
18.4.2018. 11:56 :: Jual Obat Perangsang Wanita Bandung
Jual Obat Perangsang Wanita Bandung       
18.4.2018. 15:41 :: Nama dan harga obat batu ginjal resep dokter
Solusi kesehatan dengan metode herbal dari denature indonesia yang sudah berpengalaman menyembuhkan berbagaimacam penyakit seperti : penyakit menural seksual, Wasir ambeien, kanker, jantung, ginjal dll. pesan sekarang di no 0821 3861 5111 atau 0877 2
19.4.2018. 11:35 :: cara mengatasi penyakit paru paru basah secara alami
JUAL OBAT  Herbal
19.4.2018. 11:35 :: cara menghilangkan penyakit paru paru basah secara alami
JUAL OBAT Herbal Paling Murah Paling Bagus CALL 087802911456
19.4.2018. 11:35 :: cara mengobati penyakit paru paru basah dengan alami
JUAL OBAT DE Nature Indonesia
19.4.2018. 11:35 :: cara mengobati penyakit paru paru dengan alami
JUAL OBAT DE Nature Indonesia
19.4.2018. 11:35 :: cara mengobati penyakit paru paru dengan bahan alami
JUAL OBAT HERBAL DENATURE PALING AMPUH
19.4.2018. 11:59 :: cara mengatasi penyakit paru paru basah secara alami
JUAL OBAT  Herbal
19.4.2018. 11:59 :: cara menghilangkan penyakit paru paru basah secara alami
JUAL OBAT Herbal Paling Murah Paling Bagus CALL 087802911456
19.4.2018. 11:59 :: cara mengobati penyakit paru paru basah dengan alami
JUAL OBAT DE Nature Indonesia
19.4.2018. 11:59 :: cara mengobati penyakit paru paru dengan alami
JUAL OBAT DE Nature Indonesia
19.4.2018. 11:59 :: cara mengobati penyakit paru paru dengan bahan alami
JUAL OBAT HERBAL DENATURE PALING AMPUH
20.4.2018. 15:49 :: Aqiqah Sidoarjo

Pusat Layanan Aqiqoh, Khitan,Nikah,Sesuai Syariah.

20.4.2018. 15:49 :: Aqiqah Sidoarjo

Pusat Layanan Aqiqoh, Khitan,Nikah,Sesuai Syariah.

20.4.2018. 15:49 :: Aqiqah Sidoarjo

Pusat Layanan Aqiqoh, Khitan,Nikah,Sesuai Syariah.

20.4.2018. 16:00 :: Jual Obat Perangsang Wanita Di Bandung
Jual Obat Perangsang Wanita Di Bandung
20.4.2018. 16:00 :: Jual Obat Perangsang Wanita Di Bandung
Jual Obat Perangsang Wanita Di Bandung
20.4.2018. 16:00 :: Jual Obat Perangsang Wanita Di Bandung
Jual Obat Perangsang Wanita Di Bandung
21.4.2018. 14:00 :: Jual Blue Wizrad Obat Perangsan Wanita Bandung
Jual Blue Wizrad Obat Perangsan Wanita Bandung
21.4.2018. 21:13 :: AGEN OBAT FOREX ASLI DUMAI
AGEN OBAT FOREX ASLI DUMAI
22.4.2018. 1:03 :: Box Panel Listrik Hager 2017 Bandar Lampung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
135848
Index.hr
Nema zapisa.